вторник, януари 06, 2009

Крем парфе


500 г течна сметана (без захар), плодове по избор, банани, ягоди, киви и т.н. 3 пакетчета желатин, 1 степче череша или вишна.

желатина се оставя да набъбне в една кафена чашка с вода. След което се разтваря на водна баня. Оставя се леко да застине. През това време се разбива сметаната докато стане пухкава, прибавя се степчето, след това разтворения и вече поохладен желатин. Продължава да се разбива с миксера. 
накрая се добавят и нарязаните плодове и се разбърква с лъжица. Сместа се изсипва в купа и се оставя в хладилника да стегне.

След това се обръща върху тортена чиния, украсява се с плодове.


Този сладкиш е изключително лесен и бърз :) И дамите които не умеят все още да приготвят по засукани сладкиши могат да зарадват семейството си с това парфенце.

3 коментара:

  1. Dobr den! Radvam se da namerya tazi recepta, poneje oshte si spomniam tazi torta po vremeto mi v Bulgaria, byah studentka. Tazi torta dosega ne moga da zabravia, vkusna e.

    ОтговорИзтриване