вторник, февруари 03, 2009

Бисквитена торта с кисело мляко


Продукти: 2 пакета чаени бисквити, 3-4 пак желатин, захар на вкус, 300-400 г ягоди нарязани на дребно, 1 кофичка кисело мляко, 1 кофичка заквасена сметана на Данон

Сметаната и киселото мляко се разбиват със захарта. Желатина се накисва в една кафена чашка вода. След като набъбне се разтваря на водна баня и когато леко позастине се прибавя към сметаново млечната смес (не трябва да е желирано, просто да не е горещо) прибавят се нарязаните на дребно ягоди. В тавичка се нареждат чаените бисквити и се заливат с млечно сметановата смес. Тортата се слага в хладилника да стегне. Украсата е по-желание. Може да се направи желирана заливка отгоре с плодове и сироп, може да е от захарни пръчици или само плодове. Въпрос на избор. Страхотна е за летните жеги, защото е лекичка

0 comments:

Публикуване на коментар