сряда, юли 22, 2009

Пилешки крилца с грахово пюре


Рецептата е от списание Бон Апети от Ноември 2008, аз направих малка промяна - използвах вместо пилешко филе, пилешки крилца и в маринатата сложих супена лъжица горчица и 2 мед. Ето я и нея:

8 крилца, 3 с.л. зехтин, 2 с.л. соев сос /използвах светъл/, 2 с.л. мед, 1 с.л. горчица /в рецептата е 1 ч.л./ 2 с.л. масло, див лук и грах за украса /аз нямах див лук, та него го пропуснах/

за граховото пюре: половин килограм грах - в рецептата пишеше от консерва, но аз използвах замразен, 100 мл прясно мляко, 1 с.л. краве масло, 3 стръка див лук /който аз отново пропуснах/, 1 с.л. майонеза, сол на вкус.

Приготвя се марината от зехтина, соевия сос, медът и горчицата. разбърква се добре и всяко крилце хубаво се потапя в нея. Останалата част се излива върху тях и се оставя да престои в хладилник 15тина минутки. 

След това се загрява сух тиган и се обръщат върху него за по 2-3 минути от двете страни. Поставят се в намазнена тавичка и се пекат до зачервяване.

грахът се слага да се свари с млякото и подсолена вода. След като се е сварил се пасира и претрива през цедка за да стане гладка и еднородна смес. Добавя се масло, сол на вкус и майонезата и се разбърква добре.

Сервира се крилцата върху граховото пюре и се украсява със зеленина по желание. 

Аз не бях правила пюре от грах и много ми хареса на вкус, стана много нежно :)

0 comments:

Публикуване на коментар