неделя, ноември 08, 2009

Бутер охлюви с кренвирш и гъби

Продукти: 1 бутер тесто, 2-3 кренвирша, една глава лук, 10тина гъби, 3-4 с.л. доматено пюре, половин пиперка (червена), маргарин или масло за намазване, по едно парче кашкавал за отгоре.

загрява се малко мазнина и в нея се задушават ситно нарязния лук, към него се добавят нарязаните гъби, след това червената пиперка, кренвирша и доматеното пюре.

Тестото се разстила и се намазва с малко масло или маргарин. Отгоре се разстила пълнежа и се навива на руло. То се нарязва на парчета на 2-3 см които се обръщат като пънчета. Отгоре се слага по парче кашкавал и се слагат в предварително загрята фурна. Пекат се до готовност.

Бърза и вкусна вечеря :)

0 comments:

Публикуване на коментар