четвъртък, ноември 12, 2009

Картофени топчета с топено сирене и чеснов сос

И ето още една поостаряла вече рецепта, която всички вкъщи много тачат :)

Продукти: 1/2 кг картофи, 150 г сирене, 100 г. топено сирене (може да се комбинира и всяко топче да е с различно сирене, да се вземе сирене мимолет, синьо и т.н.), 2бр яйца, галета, магданоз, 1/2 връзка листа от пресен лук, олио за пържене, сол 


Картофите се варят. Пасират се и се смесват със сиренето, магданоза, солта и нарязаните на ситно пера лук. След това от сместа се оформят топчета, като в средата на всяко едно топче се слага парченце топено сирене като пълнеж. Готовите топчета се потапят в разбитите яйца, галетата и се пържат в олиото до приятно златисто. 

За соса: 2 с.л. майонеза, 5 с.л. кисело мляко, 1 ч.л. горчица и чесън на вкус. Всичко това се разбърква добре и с получената смес се заливат готовите топчета съответно подредени в подходяща чиния или плато.

0 comments:

Публикуване на коментар