събота, януари 30, 2010
Браунис със сладко от динени корички
Продукти: 2 яйца, 75г брашно, 200 г черен шоколад или черен шоколадов кувертюр, една кафена чаша сладко от динени корички*, 1 бакпулвер с ванилия, 1 пак. масло (от малките), един бял шоколад, олио и брашно за тавичката. половин чаена чаша захар.
За заливката: 100 г черен шоколад, 1 пак. масло (от малките), няколко лъжици прясно мляко, една лъжица брашно.
Маслото и кувертюра се разтопяват на водна баня. Докато поизстине се разбиват яйцата със захарта на гъст крем. Добавя се шоколадово-маслената смес и се разбива добре, след това - брашното с бакпулвера и накрая сладкото от динени кори и белият шоколад. Пече се до зачервяване.
За заливката всички продукти се разтапят и разбъркват до хомогенизиране (на водна баня) и се добавя лъжицата брашно. Залива се сладкиша и се оставя в хладилника. Реже се на парченца и се сервира :)
да ви е сладко
*Рецептата за това сладко можете да намерите ето тук
0 comments:
Публикуване на коментар