събота, януари 09, 2010
Ябълкови браунис*
Продукти: 300 г ябълки, 125 г топло краве масло, 1 ч.ч. захар, 1 яйце, 3 с.л. какао, 2 ч.ч. брашно, 1/2 ч.л. сода и 1/2 ч.л. бакпулвер, масло за намазване, 50 г орехови ядки.
Маслото се разбива със захарта на крем и се добавя яйцето. Добавя се и какаото. Отделно се смесват брашното с бакпулвера и содата и ореховите ядки и се добавя към какаовата смес. Ябълките се обелват и се нарязват на кубчета ( в случая аз използвах настъргани ябълки, всяка година си затваряме в буркани за щрудели и сладкиши, но ги правим настъргани) Изсипват се в тестото и цялата смес се разпределя в правоъгълна тавичка, покрита с хартия и намаслена.
Пече се около 40 минути в предварително загрята фурна. След това се охлажда и се нарязва на парчета.
*Рецептата е от -50 рецепти за десерти -апетитната колекция на Бон Апети. Много е сполучлива
0 comments:
Публикуване на коментар