вторник, март 23, 2010

Критараки с гъби и пуешко




Продукти: 250 г печурки, 200 г сварено пуешко месо, 250 г критараки, сол на вкус, 3-4 бр карамфилчета, 2 печени чушки - обелени, 1 голям домат, 2 моркова, 1 голяма глава лук, 100 г царевица, олио или зехтин, 3 ч.ч. пуешки бульон.


Загрява се мазнина в дълбок съд и се задушава лукът нарязан на дребно. Добавят се едро нарязаните гъби, нарязаните на дребно моркови, царевицата, нарязаните на по-едро чушки, накъсаното месо, настъргания домат на едро ренде. Добавяме счуканите карамфилчета, сол на вкус и критаракито и разбъркваме добре. Загряваме фурната. Сместта се изсипва в тавичка и се залива с 3те чаени чаши бульон. Пече се до готовност :)


Да ви е сладко!


0 comments:

Публикуване на коментар