понеделник, юли 19, 2010

Мока браунис



Продукти: 50 г масло + масло за намазване на тавичката (Аз направих браунитата във формички за мъфини за да са по удобни за хващане)
120 г черен шоколад, 175 г кафява захар, 2 яйца, 1 с.л. нес кафе, което е разтворено в 1 с.л. вода, 90 г брашно, 1/2 чаена лъжица бакпулвер, щипка сол, 50 г счукани орехи

За украсата: ванилов крем пудинг, разбита готварска сметана и половинки орехчета за всяко парченце

Фурната се загрява на 180 градуса.
Шоколада и маслото се разтварят на водна баня. Яйцата се разбиват със захарта на крем. Добавят се шоколадовата смес (трябва да е леко позастинала за да не се пресекат яйцата), кафето. Брашното, солта и бакпулвера се смесват и се прибавят към шоколадовата смес. Накрая се добавят и начуканите орехи. Разбърква се добре. изсипва се в намаслена тавичка и се пекат 20-25 минути.

След като се изпече сладкиша се залива с ваниловия пудинг. След като изстине се нарязва на квадрати и върху всеки се слага лъжица сметана и отгоре половинка орехче.

Може да се направят и във формички за мъфини :)

Да ви е сладко.

Това е първият ми опит от книгата която мама ми подари докато бях в Германия - Schokolade - Über 100 köstliche neue Ideen

рецептата е оригиналната - без крема и сметаната отгоре :)

0 comments:

Публикуване на коментар