вторник, юли 27, 2010

Лек сиропиран сладкиш "Тути Фрути"



За тестото: 2 яйца, 100 г брашно, 130 г разтопено масло, 150 г натрошени ядки (бадеми и орехи), 100 г захар, 1 бакпулвер
За сиропа - 200 г плодове, 2 чаени чаши вода, половин чаена чаша захар
банани, кайсии, праскови, джанки нарязани на парчета, захар и натрошени ядки за отгоре.

Плодовете за сиропа се нарязват в съдинка и се оставят да кипнат заедно с водата и захарта.



Яйцата се разбиват на крем със захарта, добавя се разтопеното масло, ядките и брашното което е размесено с бакпулвера.
Тавичката се намазва с олио или масло, изсипва се сместа и отгоре се подреждат плодовете. Покрива се с ядки и захар.
Запича се до златисто кафяво.

Сиропира се леко. останалата част от сока + плодовете разбивам с още плодове на нектарче :)

Да ви е сладко :)

0 comments:

Публикуване на коментар