петък, септември 24, 2010
Чийзкейк с диня
Продукти: за блата: Пакет и половина чаени бисквити с аромат на сметана(300 грама), 1 малко пакетче масло
за крема: 500 г крема сирене, 500 г пюрирана диня, 1 ч.ч. пудра захар, 2 пакетчета желатин
Бисквитите се смилат и за размесват с разтопеното масло. Сместа се разпределя във форма за торта и се оставя за час в хладилника.
Крема сиренето се разбива с пудрата захар. Желатина се разтваря и се смесва с пюрираната диня. Добавят се към другата смес и се изсипва върху бисквитения блат. Оставя се за няколко часа да стегне в хладилник.
* Мисля си следващия път като правя този сладкиш да пробвам със заливка от пюрирана диня, захар и желатин.
** Рецептата е от предаването на Иван Звездев - ето я оригиналната http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-49/ моите промени са минимални.
0 comments:
Публикуване на коментар