понеделник, октомври 18, 2010
Шоколадова торта с ананас
Не мога да си спомня къде видях рецептата за кекса. Трябваше да направя набързо нещо леко и забърках този кекс пригодявайки го като тортичка.
Продукти: за блата: 2 яйца, 1 ч.ч. кафява захар, 1/2 ч.ч. олио, 1/2 ч.ч. прясно мляко, 2 с.л. какао, 2 чипки сол, 1 и 1/4 ч.ч. брашно, пакетче бакпулвер
за крема: 1 литър прясно мляко, захар на вкус и 2 бр нишесте малина.
1 компот ананас
за украсата: 3 ч.ч. кафява захар, 1 с.л. канела и захарни фигурки.
Какаото, бакпулверът, брашното и солта се примесват. В купа се разбиват яйцата със захарта. Дпбавя се олиото на тънка струйка и прясното мляко. Към тях се прибавят сухите съставки и се смесват добре. В намаслена форма за торта се изсива сместа и се пече до готовност.
Изчаква се да изстине и се разрязва на два блата. Приготвя се кремчето по указанията. Поставя се единият блат във формата и се сиропира, залива се с половината крем и отгоре се нареждат парченцата ананас, сиропира се от вътрешната страна и втория блат и се захлупва върху първият. Отгоре се изсипва втората част от крема, разпределя се добре. и отгоре се украсява със захарни фигурки и се посипва с канелената захар
0 comments:
Публикуване на коментар