понеделник, ноември 08, 2010

Есенна печена палачинка с канела


Продукти: 4 яйца, 1 ч.ч. брашно, 4 с.л. захар, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 с.л. канела, 1 к.ч. стафиди, 1 зелена ябълка, пудра захар и канела за наръсване.

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното и прясното мляко. Намазва се тавичка (или се покрива с хартия за печене - това е най-добрият вариант) с мазнина и се изсипва сместа. Отгоре се наръсва хубаво със стафидите. Ябълката се нарязва на резени и се подреждат върху тестото. Пече се в умерена фурна до зачервяване. След като се извади се покрива с пудра захар смесена с малко канела. Може да се поднесе със сладолед или сметана.

0 comments:

Публикуване на коментар