четвъртък, ноември 25, 2010

Печен боб с имамбаялдъ и кюфтенца


Продукти: Половин кг сварен боб, 1 буркан (800г) имамбаялдъ, 3-4 с.л. доматено пюре, 1 ч.л. червен пипер, нарязана печена зелена чушка и няколко нарязани скилидки чесън. Половин глава лук - настърган. 250 г пресни гъби - нарязани на филийки, сол ако е необходимо, джоджен и 2-3 с.л. олио.
250 г кайма и 1 филия хляб накисната в прясно мляко + кимион и чубрица (сол ако е необходимо)


В тава се смесват всички продукти без продуктите за кюфтенцата. каймата, добре изстисканата филийка и подправките се омесва добре. оформят се кюфтенца и се подреждат върху боба. Пече се до готовност.

Приятен апетит!

0 comments:

Публикуване на коментар