понеделник, ноември 08, 2010
Боб в гювечета
Продукти за 4 порции: половин килограм сварен едър боб, 1 кутия топено сирене, 1 малко бурканче лютеница, 1 сръбска наденица, 4 печени чушки - обелени, ако е необходимо сол на вкус, по 1 ч.л. соев сос на гювече.
половината от боба се разпределя в гювечетата, слага се по 1 с.л. лютеница и се разбърква с боба. Отгоре се слагат парченце топено сирене и няколко парченца наденица. отгоре се разпределя останалият боб. Отгоре се слага и останалата лютеница, топено сирене, наденица и лентички чушка и по 1 лъжица соев сос. запича се за половин час под капак. След което се махат капачетата, може да се чукне по едно яйце. Пече се още 10-15 минути.
Много интересно ястие. При първа възможност ще го пробвам. Поздрави!
ОтговорИзтриванеПолучи се наистина много приятно! Споделете дали Ви е харесало когато го изпробвате :)
ОтговорИзтриванеХубав ден от мен!
Поздрави,
Галя