понеделник, ноември 08, 2010

Чорбичка от свински крака


Продукти: 1 кг свински крака, сол на вкус, 1 с.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, 1 к. ч. прясно мляко, черен пипер на вкус

за гарнитура настърган/счукан чесън и оцет

Свинските крака се почистват, измиват и сваряват в подсолена вода (Около 3 часа ги варих, трябва да се разварят добре). Оставят се да изстинат за да могат да се обезкостят. Отделя се в тенджерка около литър и половина - два от бульона. В купичка се смесват брашното и червеният пипер, добавя се малко от бульончето за да стане на кашичка и се добавя към кипящия бульон. Добавя се черен пипер на вкус и прясното мляко. Прибавя се и месцето и се оставя да покъкри малко на бавен огън.
Сервира се с чесън и оцет.

0 comments:

Публикуване на коментар