понеделник, декември 27, 2010
Холестеролови сармички с кайма и моцарела
Цвети ме открехна преди доста време за подобни сармички и откакто започнах да ги приготвям вкъщи станаха много любими във всякакъв вид. Особено като се има в предвид, че всички обичат препечена пилешка кожичка...
За Коледа реших да направя едни такива сармички с моцарелка.
Продукти: 250 г кайма, 1 глава лук, кимион, черен пипер, сол на вкус, 4-5 пилешки кожички в зависимост от големината им, 4-5 парчета моцарела (около 50-60 грама)
каймата се омесва с настърганият лук и подправките. Омесват се 4-5 кюфтенца в средата на които се поставя по парче моцарела. Всяко от кюфтенцата се завива в пилешка кожичка. Нареждат се в торбичка за печене (която пробивам на няколко места с клечка) и се пече около час на силна фурна (Или до златисто кафяво, защото моята фурна е старичка и понякога печенето ми отнема повечко или по-малко зависи в какво настроение е :))
Сервирах ги със свинското роленце и гъбено сметанов сос :)
0 comments:
Публикуване на коментар