сряда, януари 05, 2011
Баклава с фъстъци
Продукти: 1 пакет фини кори за баница, 100 г стафиди, 200 г фъстъци, 1 ч.л. канела
за сиропа: 1 и 1/2 ч.ч. захар, 1 ч.л. канела, няколко супени лъжици мед за аромат, 3 ч.ч. вода
Корите се разделят на две части. Половината част от сместа от натрошени фъстъци, канела и стафиди се разпределя върху едните кори, навиват се на руло и се реже на 2-3 см филийки. Подреждат се в тавичка и процедурата се повтаря и с другата част от корите и сместа. пече се до златисто кафеникаво. Сварява се сиропа от продуктите като се оставя да поври 10-15 минути. Студената баклава се полива с горещия сироп и се оставя да изстине. Поставя се в хладилник за няколко часа и след това се консумира. Може да се сервира с топка сладолед или цедено кисело мляко.
Снимката не е на най-хубавите парченца защото баклавата беше поръчка от брат ми за празниците и вече бях заделила неговите и оставих по слабичките крайни за вкъщи :)
0 comments:
Публикуване на коментар