понеделник, февруари 07, 2011

Grießschmarrn


Продукти: 3 яйца, 200 мл прясно мляко, 150 г ситен грис, щипка сол, 1 к.ч. пудра захар, по 1 с.л. бяла и кафява захар на палачинка. (аз направих 3 с тази смес, но си зависи от големината на тигана), пудра захар за поръсване, масло за тигана, сладко по избор за украса.

в прясното мляко се накисва гриста заедно със солта за час. Може и повечко, но и 1 час е достатъчен. В тази смес се прибавят разбитите жълтъци. Белтъците се разбиват отделно на сняг заедно със захарта.

В намаслен и загрят тиган се изсипва 1/3 от сместа (или около половин сантиметър дебелина). изпича се от едната страна и се обръща. След като е готова палачинката се накъсва на парченца и се добавя 1 лъжица кристална захар и 1 кафява. Разбърква се няколко пъти докато захарта се разтопи и се прехвърля в чиния. отгоре се поръсва с пудра захар и се поднася със сладко по избор.

Така се процедира и с останалата смес.

използвах тази рецепта и си я нагодих в по малки количества - http://www.receptite.com/recepta.php?r=12278 :)

ровичкайки се из разни немски сайтове видях и разни други варианти на палачинки и ще ги пробвам и тях някой път.

А тези стават невероятно вкусни. Аз исках да забъркам само половин доза за да видим дали ще ни се харесат. А толкова ни харесаха, че вечерта забърках още една доза :)

1 коментар:

  1. Greetings from Finland. Thus, through the Bog is nice about other people, culture and nature. Come see the pictures Teuvo blog and tell all your friends know why you should visit Teuvo pictures blog. Therefore, to obtain your country's flag to rise higher in my country's flag collection. Merry February Teuvo Vehkalahti Finland

    ОтговорИзтриване