вторник, април 12, 2011
Сладкиш с мармалад
Продукти: 3 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. кисело мляко, 4 с.л. олио, 1 ч.л. сода за хляб, 1 пак. бакпулвер, ванилия, 2 и 1/2 ч.ч. брашно, 1 бурканче шипков мармалад
пудра захар за поръсване
Содата за хляб се прибавя към млякото и се разбърква за да шупне. Бакпулверът се разбърква с брашното. Яйцата се разбиват на гъст крем със захарта, добавят се олиото, ванилията, киселото мляко и брашното.
Фурната се загрява на 200 градуса. Тавичка се намаслява с олио и се поръсва с брашно или се покрива с хартия за печене. Изсипва се половината смес и се пече леко докато малко се зачерви. Изважда се и се намазва обилно с мармалада. Отгоре се изсипва останалото тесто и се пече до готовност. Поръсва се с пудра захар и се нарязва на парчета след като изстине.
Източник
0 comments:
Публикуване на коментар