петък, юни 03, 2011
Селски хляб
Днес не ми се ходеше до магазина за хляб и реших да си омеся. Разрових се из Интернет за рецепта за нещо по лесно и стандартно и намерих тази хубава рецепта в сайта на "Гответе с мен". Като го изпекох уж щях да си хапна само 1 парченце за проба, а изядох 3 дебели филии :) Много сполучлива рецепта!
Продукти: 300 г. брашно, 1 с.л. меко масло, 175 мл. топла вода, 1 ч.л. захар, 1/2 ч.л. сол, 1 ч.л. суха мая
В купа се прави кладенче и в средата се изсипва мекото масло, което се претрива с брашното на трохи. Добавят се захарта, солта, маята и топлата вода. Омесва се гладко тесто и се оставя за половин час да втаса. Премесва се отново с малко брашно и се оформя на хляб, поставя се в покрита с хартия за печене правоъгълна форма и се оставя да втаса още половин час.
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути и след това отгоре се покрива с алуминиево фолио и се пече още толкова време.
След като се извади от формата се оставя да изстине върху решетка.
0 comments:
Публикуване на коментар