С другата половина от тестото от тази рецепта направих тази пица.
Продукти: постно тесто за пица, няколко лъжици доматено пюре, 50 г. постен сос бешамел, няколко сварени картофа настъргани и смесени с няколко лъжици зехтин, резени зелена чушка, маслини, гъби
Тестото се разстила върху тавичка покрита с пекарска хартия и отгоре се намазва с доматено пюре. Разпределят се зеленчуците, отгоре се разпределят и настърганите картофи и соса бешамел. Пече се на 200 градуса до зачервяване.
понеделник, юни 17, 2013
Постна пица със сос бешамел
Идеята отново е от блога на Цвети - тук и тук
Продукти: постно тесто за пица (аз замесих от малко хладка вода, мая за хляб, сол, захар, брашно и малко зехтин. от половин кг брашно ми излезе тесто за две пици(другата е с доматено пюре).), 200 г постен сос бешамел, пресни гъби нарязани на филийки, няколко чери доматчета (разполовени, прясна мащерка и зехтин.
Тестото се разстила в тавичка покрита с хартия за печене. Отгоре се разпределя соса и се подреждат гъбите и чери доматчетата. Наръсва се с прясна мащерка и зехтин и се пече на 200 градуса до зачервяване.
Продукти: постно тесто за пица (аз замесих от малко хладка вода, мая за хляб, сол, захар, брашно и малко зехтин. от половин кг брашно ми излезе тесто за две пици(другата е с доматено пюре).), 200 г постен сос бешамел, пресни гъби нарязани на филийки, няколко чери доматчета (разполовени, прясна мащерка и зехтин.
Тестото се разстила в тавичка покрита с хартия за печене. Отгоре се разпределя соса и се подреждат гъбите и чери доматчетата. Наръсва се с прясна мащерка и зехтин и се пече на 200 градуса до зачервяване.
Постен сос бешамел
Рецептата е от блога на Цвети
Много е хубав и по нищо не може да се разбере, че не е с мляко и масло. Аз забърках половин доза и половината разпределих върху една пица, а останалото изядох направо с лъжицата :))))
Продукти за половин доза*: 60 мл зехтин, 2 и 1/2 с.л. брашно, половин литър соево мляко, сол, черен пипер и индийско орехче на вкус.
Зехтинът се загрява в касерола. Прибавя се брашното и се разбърква добре с телена бъркалка. Прибавя се соевото мляко и се бърка добре за да не остават бучки. Прибавят се подправките на вкус и се бърка на слаб огън до желаната гъстота на соса.
*Използвам другата половина на соевото мляко за палачинки.
Много е хубав и по нищо не може да се разбере, че не е с мляко и масло. Аз забърках половин доза и половината разпределих върху една пица, а останалото изядох направо с лъжицата :))))
Продукти за половин доза*: 60 мл зехтин, 2 и 1/2 с.л. брашно, половин литър соево мляко, сол, черен пипер и индийско орехче на вкус.
Зехтинът се загрява в касерола. Прибавя се брашното и се разбърква добре с телена бъркалка. Прибавя се соевото мляко и се бърка добре за да не остават бучки. Прибавят се подправките на вкус и се бърка на слаб огън до желаната гъстота на соса.
*Използвам другата половина на соевото мляко за палачинки.