вторник, декември 23, 2014
Агнешка дроб сарма
Продукти: 500 г сварени и нарязани на дребно агнешки дреболии, 1/2 ч.ч. ориз*, 1 глава кромид лук, 1 малка връзка пресен лук, 1 и 1/2 ч.ч. агнешки бульон, 1/2 ч.ч. вода, сол, черен пипер, червен пипер, сушен джоджен, чубрица на вкус, олио
за заливката: 3 яйца, 1 кофичка кисело мляко - 400 г, 4 с.л. брашно, сол на вкус
В дълбок тиган се сгорещява олиото и се запържват дреболийките и нарязаните на дребно два вида лук. Прибавя се измития ориз и се разбърква няколко пъти докато стане прозрачен. Добавят се подправките и солта и се разбърква добре. Изсипва се бульонът и водата и се остава да заври след, което се изсипва в тавичка. Пече се в загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Яйцата, млякото, брашното и солта се разбиват с тел до еднородна смес с която се залива дроб сармата. Пече се докато се зачерви (може да се добави и една екстричка - кашкавал и да се дозапече, аз мислех да го направя, но се отплеснах :D
* 1 ч.ч. - 240 мл
0 comments:
Публикуване на коментар