събота, декември 13, 2014

Солени бисквитки с кашкавал и сирене



Невероятно вкусните солени бисквитки на Ирина Купенска. Приготвих ги като изненада днес за обяд. Много бяха харесани. Направих половин доза защото нямах повече масло и сложих и краве сирене за разнообразие.

Продукти: 100 г брашно, 60 г настърган кашкавал, 40 г настъргано краве сирене, 60 г масло, 1 жълтък, 1 с.л. студена вода ако е необходимо, 1 ч.л. червен пипер, 1/4 ч.л. черен пипер
1 белтък за намазване + черен сусам за овалване.

В купа се смесват брашното, настърганите кашкавал и сирене, подправките и нарязаното на кубчета студено масло. Омесват се докато станат на трохички и се добавя жълтъка. Тестото се оформя на топка, ако е необходимо се добавя супена лъжица вода. Оформя се на рулце с диаметър 3-4 см. намазва се с белтък и се овалва в черният сусам. Увива се в свежо фолио и се оставя да стегне във фризера.

След като стегне се реже на филийки, които се редят в тавичка постлана с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 докато станат златисти на цвят. Охлаждат се и са готови за нападение :D

Още другата седмица ще направя една цяла доза.

0 comments:

Публикуване на коментар