Рецептата е на Ирина Купенска. Много ни хареса вкъщи. Много вкусно се получава.
Продукти: за 2 порции - 2 котлета от сьомга (или 2 парчета по 150г филе), подправка за риба (и аз избрах тази на Котани), сокът от половин лимон, 50 г краве масло, 50 г ситно смлени лешници.
Филетата се посоляват добре с подправката за риба и се поливат с лимоновия сок. Завиват се със свежо фолио в порцеланова купа и се оставят за няколко часа в хладилника за да поемат ароматите.
В тиган се загрява половината масло и се запечатват от двете страни котлетите (за съвсем кратко време докато хванат цвят). Фурната се загрява на 220 градуса. Котлетите се преместват в тавичка, покриват се отгоре със смлените лешници, поливат се с разтопеното масло и се запичат за още няколко минути (до готовност). Рибата става много сочна и вкусна.
Аз лично сервирах със салата от червено цвекло, морков и домат, но може да сервирате с картофено пюре, задушени зеленчуци или картофи с масло.
0 comments:
Публикуване на коментар