събота, март 28, 2015
Свинско с лук и чушки
Продукти: 800 г свинско месо, 1 зелена и 1 червена чушка, 3 глави червен лук, черен пипер и сол на вкус, олио, около 1 к.ч. бяло вино, 1 ч.ч. вода
Месото се нарязва на парчета и се запържва в сгорещеното олио докато придобие бял цвят. Изсипва се водата и се оставя да къкри на огъня докато се изпари цялата вода и остане само на мазнина. Посолява се със сол и черен пипер и се оставя да се зачерви леко. Изсипват се нарязаните на лентички чушки и лукът на полумесеци и се изсипва бялото вино. оставя се да къкри до изпаряване на течността.
Сравнително бързо ястие. Може да се направи и с пилешко месо.
0 comments:
Публикуване на коментар