неделя, март 20, 2016

Яхния с картофи и лапад


Сезона на зеленийките :) От тях обичам само коприва, но вкъщи всички ги обичат всичките :) Затова макар да не обичам с удоволствие им готвя.

Тази яхнийка е перфектна за пролетта със своите продукти, лекичка и е постна.


Продукти: една купа изчистен лапад (все още нямам везна - кой ли ще се учуди)... около 300-400 г, 4-5 средни картофи, 1 връзка пресен лук, 2 домата, малко олио, 1 ч.л. червен пипер, сол на вкус, 1 с.л. сушени зеленчуци (толкова ги обичам), 1 връзка магданоз

Почистения лапад се нарязва на едро. Като го почистите не забравяйте да махнете средната жила. Зеленият лук се нарязва на дребно.
Обелените и измити картофи се нарязват на едри кубчета. В дълбока тенджера се поставят олиото, лука, нарязания лапар и мъничко вода и се оставят да се задушат докато променят цвета си. Добавят се червения пипер, картофите и настърганите домати, сушените зеленчуци. Сипва се вода за да покрие картофите. Добавя се сол на вкус и се вари на тих огън до омекване на картофите. Около 40-тина минути.
Може да намачкате няколко от картофчетата.
Изключва се котлона. Към яхнията се добавя нарязания на ситно магданоз и се захлупва.


0 comments:

Публикуване на коментар