понеделник, май 09, 2016

Шарен гювеч с пилешки бутчета


Продукти: за 3 порции: 1 тиквичка, 2 домата, 2 чушки (зелена и жълта при мен), 1/2 патладжан, 1 голям морков, 10-15 малки картофа, 3 пилешки бутчета, магданоз, зелен лук, червен пипер, сол на вкус, малко зехтин.


Патладжанът се обелва, нарязва на големи кубчета и накисва за известно време в солена вода за да му "падне" горчилката.

През това време се измиват и белят всички зеленчуци. Режат се на едри кубчета. Лукът и магданозът се режат на ситно. Всичко се осолява със сол и червен пипер и се обърква добре. Разпределя се в гювеча и се слагат и бутчетата вътре. Полива се с малко зехтин. Може да се предвидят и по 2 бутчета на човек, но на нас ни стигаше по едно.




Може да покриете гювеча с фолио и след това да сложите капака. Така няма да се нацапа.
Пече се на 180 градуса за час и половина. След това се отстраняват капака и фолиото и се дозапича за още малко.




0 comments:

Публикуване на коментар