събота, август 20, 2016

Бисквитена торта с бял шоколад


Тази тортичка спретнах вчера с едни кокосови чаени бисквитки. Стана разкошна, сочна, а и с подръчни материали така да се каже :) Забърква се изключително бързо и остава само да се изчакат няколко часа за да омекнат бисквитите.

Ако не обичате кокос може да използвате чаени бисквити по избор. Аз разполагах с един огромен пакет кокосови без захар от склада на Суит плюс, който е близо до  Балчик. Кокоса си пасва перфектно с ваниловия крем с бял шоколад.


Продукти: около 250-300 г чаени бисквити с кокос (може и други, добре е да са без дупка). Аз използвах такива:



за крема: 1 пак. крем за разбиване, без варене (аз използвах на Йотис, защото разполагах с него в момента, но може да използвате и на д-р Йоткер примерно.) и нужното количество студено прясно мляко за него. при мен беше 300 мл., 1 пак. ванилия, 125 г крема сирене, 120 г бял шоколад, 1 с.л. масло

за украса: бял шоколад (или ядки и др.)



Кремът се разбива според указанията. Към него се добавя крема сиренето, разтопения с маслото шоколад и ванилията. Разбърква се добре докато стане гладка смес.

На дъното на малка тавичка (използвах 20/30 см) се изсипват 2-3 с.л. от крема и се разпределят добре. Отгоре се редят бисквитки, ред крем, бисквитки, ред крем, бисквитки и накрая се изсипва последния крем.

Завива се със свежо фолио и се оставя за една нощ в хладилника.






1 коментар: