Много ароматна и вкусна рибка. Може да се направи и с филета сьомга, а защо не и с друг вид риба. Адаптирано от тук.
Продукти: (за 3 порции) 3 котлета сьомга, 1 глава чесън, сокът от 1 лимон, 2-3 с.л. зехтин, 1-2 с.л. кленов сироп (или мед), прясна мащерка, сол, черен пипер
Котлетчетата се поливат със сока от лимон и се оставят за половин час в хладилника. През това време се смесват кленовия сироп със зехтина, нарязани на ситно 2-3 скилидки чесън, мащерка.
Фурната се загрява на 220 градуса. Тавичка се постила с хартия за печене. Котлетчетата се поръсват със сол и черен пипер и се намазват добре с маринатата от кленов сироп и зехтин с подправките. Отгоре се нареждат резенчета лимон. Останалите само измити скилидки чесън (необелени) се подреждат върху рибките. Покрива се с алуминиево фолио и се пече 15-20 минути след което се отстранява фолиото и се дозапича още 10-тина минутки, докато лимончето придобие лек златист загар.
Сервирах с печени зеленчуци на грил тигана. Мариновани само в сол и зехтин.
0 comments:
Публикуване на коментар