събота, април 29, 2017

Чийзкейк кадаиф



Това е един разкошен и ароматен сочен сладкиш. Аз направих лека грешка, че малко преварих сиропа, защото както винаги правех сто неща наведнъж и стана малко по-сладко отколкото трябва, но въпреки това беше върховно вкусен. Отдавна му бях хвърлила око. Имах един пакет суров кадаиф във фризера и реших да го спретна. Носих малко от него и на работа и колегите, които го опитаха казаха, че им харесва. Даже Митко яде, което си е победа за мен. 😍😅😅

Рецептата е адаптирана от тук.


Продукти: около 400 г суров кадаиф, 150 г масло - разтопено

за крема: 250 г крема сирене, 250 г рикота (или извара, кварк), 1 голямо яйце, ванилия, 50 г стафиди, 50 г червени боровинки, 4-5 с.л. пудра захар, кората от 1 лимон

за сиропа: 2 ч.ч. захар, 2 и 1/2 ч.ч. вода, сокът и кората от 1 голям лимон, ванилия


В купа се разбърква суровия кадаиф с маслото. В тавичка се разпределя половината от кадаифа.

В купа се разбъркват всички продукти за крема. Той се разпределя върху кадаифа в тавичката и отгоре се наръсва с останалия кадаиф. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за час и 10 минути.

Малко преди да стане готов сладкиша се приготвя сиропа от продуктите, като се оставя да поври 5 минутки. Сладкиша се залива със сиропа и се оставя да изстине след което се оставя в хладилник за няколко часа.












0 comments:

Публикуване на коментар