понеделник, ноември 25, 2019
Кашкавалени питки без глутен
Мислех още вчера да ви споделя тази рецепта, но ми изгоря разклонителя. Надявам се само той и да не е пострадал компютъра. Тази вечер ще разбера. Използвах докато няма много работа в офиса да я набера набързо. Стискайте палци за компютъра, защото нямам бекъп на абсолютно нищо. Днес ми пристигна външния хард... малко ще ми е тъпо ако нещо се е прецакало.
Тези питчици видях ето тук. Много лека промяна направих. Почти незабележима. Супер вкусни са. От тази доза излизат достатъчно за закуска за двама човека. Ще опитам по нататък и да им добавя разни екстри за да видя как ще станат. Това може да го пишем за базова рецепта.
Продукти: 150 г кашкавал, 2 яйца, 2 с.л. кокосово брашно, 1 с.л. оризово брашно, шарена сол.
Кашкавалът се настъргва. Към него се добавят и останалите продукти. Фурната се загрява на 200 градуса. Тавичка се покрива с хартия за печене.
От сместа се правят топчици и се подреждат в тавичката на разстояние една от друга.
Отгоре се наръсват с още шарена сол и се пекат около 20 минути или докато се позачервят.
Хапвайте ги още топлички. Толкова са вкусни и ароматни, топят се в устата. Гаранция, че ще ви станат любими още от първата хапка.
0 comments:
Публикуване на коментар