петък, декември 18, 2009
Курабиедес/ Κουραμπιέδες
рецептата я знам от мама :) Типични коледни сладки за Гърция :)
половин килограм масло, трябва да е размекнато, не разтопено.
1 кафена чаша олио
1 кафена чаша коняк
1 бакпулвер
1 купа орехи (начукани на едро)
1чаена чаша захар
и брашно колкото поеме за да се получи меко нелепкаво тесто.
Разточва се и се реже на формички по желание или се правят топчета.
Не трябва да е разточено много тънко. Пекат се до златисто розово. След като са поизстинали (но не напълно, защото захарта няма да полепне хубаво, не трябва и да са горещи защото пък ще се разтопи) се поръсват с ванилена захар.
Снимки по-късно
0 comments:
Публикуване на коментар