понеделник, декември 07, 2009
Салата "Цезар" - интерпретация
Продукти: 1 зелена салатка, 150 г бекон, 1 консерва риба Тон, 50 г пармезан, крутони, 2 жълтъка, 1 лъжица майонеза, 1 лъжица горчица, 2-3 счукани скилидки чесън, 1 лъжица заквасена сметана, малко лимонов сок, зехтин, сол на вкус.
Бекона се нарязва и запържва, запържват сеи крутоните (може и да се запекат). Салатката се накъсва или се нарязва на по едро, отгоре се изсипва бекона, половината консерва с риба Тон, кротоните и половината от пармезана.
Приготвя се соса - жълтъците се намачкват заедно с рибата тон, добавят се майонезата, горчицата, чесъна, сметаната и останалия пармезан, слага се лимонов сок и сол на вкус и се разбърква до хомогенизиране. Поднасям соса отделно.
Да ви е вкусно!
0 comments:
Публикуване на коментар