Салата "Цезар" - интерпретация



Продукти: 1 зелена салатка, 150 г бекон, 1 консерва риба Тон, 50 г пармезан, крутони, 2 жълтъка, 1 лъжица майонеза, 1 лъжица горчица, 2-3 счукани скилидки чесън, 1 лъжица заквасена сметана, малко лимонов сок, зехтин, сол на вкус.

Бекона се нарязва и запържва, запържват сеи крутоните (може и да се запекат). Салатката се накъсва или се нарязва на по едро, отгоре се изсипва бекона, половината консерва с риба Тон, кротоните и половината от пармезана.

Приготвя се соса - жълтъците се намачкват заедно с рибата тон, добавят се майонезата, горчицата, чесъна, сметаната и останалия пармезан, слага се лимонов сок и сол на вкус и се разбърква до хомогенизиране. Поднасям соса отделно.

Да ви е вкусно!

0 comments:

Публикуване на коментар