петък, януари 15, 2010
Пълнени кюфтета на фурна
Продукти: 500 г кайма, 5-6 по едри гъби, 2 яйца, 50 г кашкавал, една глава лук, сол, черен пипер, кимион, чаша бяло вино, 3-4 с.л. кисело мляко, 1 филия хляб.
Смесват се каймата с 1 яйце, разкиснатата филийка хляб в киселото мляко, нарязаният на дребно лук, нарязаните на дребно гъби и подправките. Намазва св тавичка с олио и се правят кюфтета. Редят се в тавичката и в средата им се прави кладенче. Залияат се с виното и се пекат 30тина минути. Яйцето се смесва с настъргания кашкавал и се пълнят кладенчетата. Пече се до готовност.
0 comments:
Публикуване на коментар