Продукти: 4 яйца, 1 ч.ч. натрошени ядки шамфъстък, една кафена чаша брашно, 1 ч.ч. захар, 200 г масло, 2 черни шоколада
За глазурата : 1 черен шоколад, 100 г масло, 100 г сметана, 2-3 с.л. захар
Яйцата се разбиват на гъст крем със захарта, добавя се брашното, разтопените и разбъркани до хомогенна смес масло и шоколад и натрошените ядки. пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна 15-20 минути.
приготвя се глазурата - шоколада и маслото се разтопяват, добавя се захарта и сметаната и се залива сладкиша. След като изстине се разрязва на парченца. Отгоре може да се поръси със шоколадови пръчици или формички или шамфъстък натрошен на дребно.
Да ви е сладко! :)
0 comments:
Публикуване на коментар