Продукти:
за тестото: 2 яйца, спанак който е сварен и нарязан много ситно или пюриран - около 1 чаша и брашно колкото поеме за еластично тесто.
За плънката: 1 глава лук, килограм домати, босилек, сол, 200 г гъби, 2 моркова, 2 скилидки чесън, 3 печени червени чушки
топено сирене около 300 г
крема сирене 1 пакетче
готварска сметана 1 малка кутия
300 г кашкавал
Замесва се еластично тесто от всички продукти. Разточва се на много тънки кори. Пускат се в подсолена вряща вода за малко.
В тиган се загрява масло и се задушават лука нарязан на дребно, също скилидките чесън, морковите нарязани на дребни кубчета и гъбите нарязани на дребно, чушките нарязани на дребно. Половината домати се режат на парчета и се добавят към сместа. Другата първо се пасират и след това добавяме и тях. Прибавя се и босилек и черен пипер и се отстранява от огъня.
В тавичка се слага част от доматения сос - отгоре спаначени кори, пак доматен сос - сирена сметана, кори, доматен сос сирена сметана - кори, доматен сос + приготвям бешамелов сос от брашно запържено в масло и прясно мляко (добавям му малко сол и червен пипер и изсипвам върху последната кора) Отгоре се редят сирена, парчета масло и настъргания кашкавал.
Пече се до готовност на средна температура.
0 comments:
Публикуване на коментар