неделя, май 30, 2010

Винен кебап


Продукти: 1 кг телешко месо, вегета или сол на вкус, 2-3 бр дафинов лист, 1 и 1/2 ч.ч. червено вино, и толкова вода, черен пипер, 1 голям морков, 1 голяма глава лук, зехтин или олио

за гарнитурата 1 ч.ч. ориз, 3 ч.ч. вода, вегета и черен пипер на вкус

Месото се измива и се остава да заври и веднага след това се измива със студена вода. Нарязва се на кубчета. Загрява се зехтин и се запържва нарязаният на едро лук (от баба и от мама знам, че винения кебап се прави гладък, но аз често режа лука и морковите на по едро) и морковите нарязани на кубченца. Добавя се месото. Обръща се 2-3 пъти и се добавя водата и виното. След като кипне се оставя да къкри на бавен огън. Малко преди да се свари се сгъстява с няколко лъжици брашно, добавя се дафиновия лист и солта

ориза се запържва в малко зехтин и се залива с водата. след като се свари се покрива с кърпа и се оставя да попие останалата вода.

0 comments:

Публикуване на коментар