четвъртък, юни 03, 2010

Пълнени чушки с булгур и ориз

Продукти: 1 ч.ч. булгур, 1 ч.ч. ориз, 300 г гъби, 100 г домати от консерва или 1-2 настъргани пресни домата, 1 голям морков, 1 глава кромид лук, черен пипер, джоджен, сол на вкус, 1 ч.ч. зехтин, чушки за пълнене, 2-3 скилидки чесън

Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се задушават в малко зехтин. Добавят се нарязаните на дребно гъби, настърганите моркови, прибавят се измитите булгур и ориз. Добавя се една чаша вода и зехтина. След като започне да кипи се намалява на по-слабо и се оставя да си къкри. добавят се доматите. Когато сместа е почти готова се добавят подправките и се сваля от огъня.
Чушките се пълнят и подреждат в тавичка. Ако е останала от сместа се разпределя в тавичката около чушките и се заливат с вода така, че да ги покрие (подсолена на вкус).
Пекат се до зачервяване.

Снимки няма :) защото докато се сетя да ги снимам ги бяхме излапали :=)

Да ви е сладко

0 comments:

Публикуване на коментар