четвъртък, май 20, 2010
Сладкиш с рабарба(ревен)
Продукти:
за тестото: 1 яйце, 200г захар, 1 ванилия, 1 бакпулвер, 250 г брашно, 130 г масло, щипка сол
за пълнежа: 700 г рабарба 5 яйца, 2 с.л. кокосов ликьор, 500 г заквасена сметана, 2 бр пудинга ванилия, 200 г захар, ванилия
200 г филирани бадеми
за последния слой: 4 белтъка, 200 г захар, 1 щипка сол, ванилия
филирани бадеми за украса
Тестото се замесва и се оставя да почине в хладилника.
Почиства се рабарбата и се нарязва на половин сантиметър. Отгоре се покрива с няколко лъжици захар.
Яйцата се разбиват с 200 г захар, добавят се сметаната, пудингите, ванилията, ликьора.
Тестото се разпределя във форма, като се задига малко ръбче. Отгоре се покрива обилно с бадемите и се разпределя равномерно рабарбата. Залива се със сметановата смес и се пече в предварително загрята фурна на 150 градуса около час и половина. След което се изважда да изстине и се приготвя белтъчената смес.
Белтъците се разбиват на сняг с другите продукти и върху вече изстиналия сладкиш се шприцова. Пече се още 20-30 минути на 150
Снимки ще има :)
0 comments:
Публикуване на коментар