четвъртък, май 20, 2010

Пица с ементал



За тестото: 1 яйце, 1 суха мая, сол и захар 1 лъжичка, хладка вода - 400 мл, брашно колкото поеме

300 г настърган ементал, 100 г ементал на парчета, 300 г гъби асорти (консервирани), 200 г шунка, 200 г луканков салам, маслини, чубрица, масло, доматено пюре или белени домати от косерва нарязани на дребно.

сухата мая заедно с 2-3 с.л. брашно и захарта се разтварят в малко хладка вода, Да се получи кашица. Оставя се да втаса. Когато сместа се е надигнала с нея, яйцето, солта и останалата вода се замесва тесто. Оставя се да втаса и се премесва. От него ми излезнаха 2 пици. Раточва се в тавичка. Отгоре се разпределят доматите, шунката нарязана на по едро, луканковия салам нарязан на тънки ленти, гъбите, ементала, маслините и накрая се покрива обилно с настъргания ементал. Наръсва се с подправките, поставят се няколко парченца масло и се пече в предварително загрята фурна докато се зачерви.

Снимки по късно

0 comments:

Публикуване на коментар