неделя, юни 27, 2010
Запечени палачинки с 2 вида месо
Продукти: 8 готови палачинки, 200 г свинско месо, 200 г пилешко месо, 300 г грах, 1 к.ч. нарязани пресни гъби, толкова царевица, 3 скилидки чесън, половин глава лук, черен пипер, сол на вкус (аз всъщност вместо сол изспивах половин пликче от фикса на Маги за винен кебап, беше ми останало и реших да го използвам за това),
масло, сиренца за тост 8, 1 малка кофичка заквасена сметана, кашкавал около 200 г
Месото се нарязва на малки парченца и се задушава в мазнина заедно с лука и чесъна. Добавят се гъбите, царевицата, грахта и подправките и се сваля от котлона.
Тавичка се намазва с масло. Върху всяка палачинка се поставя по едно парче от сиренето за тост, отгоре от сместа и след това се завива на руло. Подреждат се в тавичката, отгоре се намазват с масло и заквасена сметана и се настъргва обилно с кашкавал. Запичат се до порозовяване на кашкавала.
0 comments:
Публикуване на коментар