петък, юни 25, 2010
Кифлички с ементал
Продукти:
за тестото: 1 суха мая, 1 ч.ч. прясно мляко, 1/2 ч.ч. вода, брашно, сол и захар по една ч.л.
за пълнежа: 1 белтък, 200 г ементал, 100 г бяло сирене
1 жълтък за намазване, сурови ядки асорти - натрошени на дребно
В купичка се размесват маята, 2-3 с.л. брашно, захарта и солта, към тях се добавя малко хладко прясно мляко, на гъстота трябва да е като палачинково тесто. Оставя се за половин час докато се надигне. В купа се прави кладенче и се изсипва надигналата се мая, добавя се млякото и водата и се замесва тесто.
Оставя се да почине още малко, докато ватаса повторно.
Пълнежа се прави от намачканото бяло сирене, нарязаното сирене ементал на много дребни кубченца и белтъка.
Отгоре кифличките се намазват обилно с жълтък разбит с една лъжица прясно мляко и се поръсват с ядки.
Пекат се до зачервяване върху хартия за печене.
0 comments:
Публикуване на коментар