петък, септември 17, 2010

Катми



Продукти: 1 кубче прясна мая, 1 с.л. захар, малко сол, 2 яйца, половин литър топло прясно мляко, половин кофичка кисело мляко, брашно колкото поеме

Яйцата се разбиват с киселото мляко, добавя се разтворената мая в малко прясно мляко, добавя се и по малко от прясното мляко, редува се с малко брашно. Трябва да стане с гъстота малко повече от гъстотата на боза. Оставя се за половин час да шупне.

Загрява котлона и тигана се маже обилно с масло. Катмата се пече докато се получат шупли и се обръща и от другата страна. След като стане готова се маже обилно с масло. Така се процедира с цялата смес.

Може да се сервира с каквото обичате. Аз сервирах със сладко от горски ягоди и сирене :)

0 comments:

Публикуване на коментар