петък, септември 17, 2010
Шоколадов сладкиш с кафеен сироп
Още една прекрасна рецепта от книгата ми за Шоколад.
Продукти:
за блата: 120 г масло и малко за намазване на тавичката, 225 г черен шоколад, 1 лъжица силно кафе, 4 големи яйца + 2 жълтъка, 120 г кафява захар, 50 г брашно, 1 чаена лъжица канела, 50 г смлени или счукани бадеми (аз сложих 100)
за украса шоколадови стърготини (от бял шоколад), а по рецепта е кафеени зърна заляти с шоколадова глазура, но аз нямах време за това.
За сиропа: 300 мл силно кафе, 120 г кафява захар, канелена пръчица.
Маслото, шоколада и кафето се разтапят на водна баня. Яйцата и жълтъците се разбиват със захарта, добавя се разтопения шоколад, канелата, брашното и накрая счуканите бадеми. Пече се в тавичка с 20 см диаметър на 190 градуса за 35 минути.
Захарта, кафето и канелената пръчица се кипват и се оставят така да покипят 5 минути. залива се със сиропа. Сервира се заедно със сироп в чинията. Украсява се със стърготини.
0 comments:
Публикуване на коментар