неделя, януари 30, 2011
Тарталети с ганаш и смокини
Отдавна се каня да си изпробвам формичките за тарталетки и ето че дойде това време!
Продукти: за тестото: 150 г маргарин или масло, 1 чипка сол, 1 яйце, 50 г пудра захар, около 400 г брашно (за еластично маслено тесто)
за пълнежа: 250 г течна сметана, 200 г млечен шоколад, смокини от сладко
Тестото се замесва от продуктите и се оставя да почине половин час в хладилника.
Разточва се кора и се изрязват кръгове. Формите се намазват с маргарин или масло и се поръсват с малко брашно. Тестените кръгове се разпределят по стените, ако има тесто в повече се отстранява. Дупчат се с вилица по дъното и се пекат до порозовяване.
Загрява се сметаната и преди да кипне се сваля от огъня. Прибавят се шоколадовите парчета и се разбърква добре докато се разтвори напълно.
Изсипват се по 2 лъжици от сместа в тарталетките и останалото се оставя във фризера за 10-15 минути да се охлади. След което се разбива докато стане пухкава сместа с миксер. Изсипва се в тарталетките и отгоре се поставя по половин смокиня.
Много съм доволна от първият опит
0 comments:
Публикуване на коментар