неделя, януари 30, 2011

Доматен хляб


Продукти: 250 мл прясно мляко, 2 равни с.л. захар, 1 ч.л. сол, 1 пакетче суха мая, 50 мл олио, 1 с.л. лютеница, брашно около половин кг

Всичко без лютеницата се омесва добре. Разделя се на 2 части и към едната се прибавя лютеницата. Ако е необходимо се омесва с още брашно. В отделни купи се оставят да втасат около 2 часа. Размесват се отново. Разточват се 2 правоъгълника. Червеният се слага върху белият и се завива на руло. Поставя се в намаслена и набрашнена форма за печене на хляб с ръбчето отдолу и се оставя да втаса още 1 час. Намазва се с мляко и се наръсва с подправки. Пече се половин час на 180 градуса.

При мен ефекта не се получи защото нямам форма за хляб и трябваше да разделя това тесто на 2 защото не се побираше в съда в който го изпекох. Но нищо... ще го правя още много пъти защото е изключително вкусен. Изяде се за отрицателно време

Източник

0 comments:

Публикуване на коментар