четвъртък, януари 20, 2011
Тиквеник
Продукти: за тестото: 200 мл вода, 1 с.л. олио, 1 с.л. ябълков оцет, 2 щипки сол, 1 ч.л. канела. 1 ч.л. захар
за плънката: половин килограм настъргана тиква, 100 мл олио, 1 ч.л. лимонови и портокалови корички, 100 г захар мусковадо, 50 г бяла кристална захар, 2 ч.л. канела
Тестото се замесва с продуктите, гладко и еластично и се оставя покрито с кърпа.
Тиквата се задушава в олиото, накрая се добавят подправките и захарта и се сваля от огъня.
Тестото се разделя на топчици и се разточват с брашно на тънки кори. Разпределя се плънката и се навива на рулце, което се завива на охлювче. С другите кори се процедира по съшия начин и се обикаля около първото "охлювче". Пече се до зачервяване.
0 comments:
Публикуване на коментар