четвъртък, януари 06, 2011

Фарфале с риба тон


Една консерва риба тон ми стои от сума време на рафта и се чудя какво да я правя. И днес за по набързо реших да направя пак макарони.

Продукти: 250 г фарфале (или други макарони), 3 с.л. имамбаялдъ, 3 с.л. доматено пюре, 3 скилидки чесън, 1 морков, 50 г ементал, 1 ч.л. червен пипер, няколко щипки босилек, 1 бучка масло (50 г), сол на вкус, 1 консерва риба тон(изцедена - 150 г)

Сваряват се макароните в подсолена вода. изцеждат се и се разбъркват с половината масло. Загрява се в тиган другото масло и се задушават нарязаните моркови на кръгчета, чесъна на тънки филийки, добавят се доматеното пюре и имамбаямдъто. Налива се 1 кафяна чашка вода и се оставя да покъкри малко, добавя се начупената на парченца риба тон подправките и нарязаното сирене на кубченца. Обърква се още малко докато сиренето се разтопи. Макароните се разпределят в чинии и отгоре се разпределя и соса. Може да се поръси с пармезан.

0 comments:

Публикуване на коментар